Martor în dosarul Cubreacov supus detectorului de minciuni REVISTA PRESEI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Burcă
Sergiu Burcă

Analistul politic Sergiu Burcă a trecut testul cu detectorul de minciuni în calitatea sa de martor în dosarul dispariţiei/apariţiei fostului deputat creştin-democrat Vlad Cubreacov.

Sergiu Burcă a confirmat pentru ştireazilei.md că a fost verificat la poligraful pus la dispoziţie de o firmă privată, la iniţiativa procurorilor, dar a spus că nu poate oferi deocamdată detalii despre ce a fost întrebat, scrie stireazilei.md.

Moldova a mai pierdut un proces la CEDO

Moldova a pierdut încă un proces la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Este vorba despre cazul unei femei care a rămas fără acces la casă, după ce vecinul a ridicat un gard în curtea comună. Conflictul dintre cei doi vecini a început acum 19 ani. Potrivit Asociaţiei Obşteşti "Juriştii pentru drepturile Omului", cazul a fost instrumentat de toate instanţele din Moldova, dar de cele mai multe ori, reclamanta a pierdut, transmite publika.md. Femeia pe nume Varvara Rassohin a primit câştig de cauză, iar statul este obligat să achite daune morale de 3.200 de euro.

Ce facem cu procurorul?

Mâine, în şedinţa Parlamentului, vom afla dacă Valeriu Zubco va părăsi fotoliul de procuror general şi, dacă da, în ce mod se va întâmpla asta. Îşi va da el singur demisia? Va iniţia Lupu procedura? Ce va fi însă dacă Marian Lupu refuză şi va fi el însuşi demis din funcţia de preşedinte al Parlamentului, după cum a anunţat Vlad Filat? Există o înţelegere între PLDM şi PCRM? Sunt întrebări pe care Timpul le-am adresat analiştilor politici Nicolae Chirtoacă şi Anatol Ţăranu, precum şi lui Victor Popa, expert în dreptul constituţional, şeful fracţiunii PL din Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite