Marian Lupu: „Avem o ţară frumoasă şi trebuie să avem condiţii bune de trai la noi acasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar Marian Lupu a ţinut un discurs în faţa miilor de oameni care au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a sărbători cei 20 de ani de independenţă.

"Avem înscris în Constituţie statului de ţară neutră, statut de care nu ne dezicem, dar forţele armate sunt, în primul rând, un atribut indispensabil al suveranităţii şi statalităţii oricărei ţări", a declarat preşedintele interimar al ţării menţionând că parada militară se înscrie în şirul festivităţilor simbolice, care demonstrează că Republica Moldova este o ţară liberă şi suverană, membru cu drepturi depline al comunităţii internaţionale.

"Ziua Independenţei este cel mai potrivit prilej pentru a reitera valorile care ne unesc pe noi, moldovenii, ca şi cetăţeni ai acestei ţări. Astăzi, militarii forţelor armate prezintă onorul poporului nostru, raportează cu încredere că posedă forţa şi capacitatea de a-şi îndeplini cu profesionalism misiunea constitutională", a mai afirmat Marian Lupu.

"Dragi compatrioţi, avem o ţară frumoasă şi trebuie să avem condiţii bune de trai la noi acasă. Doresc tuturor cetăţenilor ţării noastre să fie mândri de faptul că locuiesc într-un stat îndependent, că avem o societate liberă, democratică, angajată ireversibil pe calea progresului şi integrării europene“, a conchis Marian Lupu.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite