GALERIE FOTO Maria Bieșu a pornit pe ultimul drum în opinci și în costum popular

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiști, ambasadori, politicieni, dar și simpli cetățeni au venit astăzi la Teatrului Naţional de Operă şi Balet pentru a cere iertare și pentru a-și lua rămas bun de la Maria Bieșu.

Îndurerați și plini de regrete, oamenii spun că Maria Bieșu va trăi tot timpul în inimile noastre datorită persoanejlor cărora le-a dat viață și datorită vocii sale inconfundabile.„Trebuie să păstrăm averea lăsată de Maria Bieșu. Este o mare pierdere nu doar pentru țară, ci pentru întreaga lume. Maria Caraman, care a venit să-și ia rămas bun de la primadonă.

Unii spun că și natura plângă după primadonă. „Este o mare durere, nici nu pot exprima prin cuvinte. A plecat una dintre cele mai mare artiste a acestei lumi. Și natura plânge, nimic nu e întâmplător și natura plânge după acest suflet luminat și dăruit cu mare har de la Dumnezeu. Nu știu dacă se va mai naște vreodată așa un mare talent și om. Ea a crezut în Dumnezeu și probabil de aceea a fost înzestrată cu acest mare dar “, a declarat Iustina Scarlat, membru al Uniunii Muzicienilor.

image
image
image

CLICK PENTRU GALERIE

Miting în memoria primadonei

la Teatrului Naţional de Operă şi Balet au venit și politicieni, reprezentanți ai misiunilor diplomatice în țara noastră, dar și artiști din țară și de peste hotare. Ulterior,  la ora 12.00 a avut loc miting în memoria primadonei. „Maria Bieşu şi-a înscris numele în rândul oamenilor de cultură având o voce irepetabilă dăruită de Dumnezeu. Prin munca asiduă şi-a valorificat acest har divin. Publicul din întreaga lume a avut fericita ocazie să admire talentul incontestabil al Mariei Bieşu. Ea a urcat pe cele mai famoase scene din lume. Pentru mulţi, numele ei a însemnat Moldova. Personajele interpretate de ea au fost pline de viaţă. A adus o contribuţie substanţială la dezvoltarea culturii Republicii Moldova. În aceste momente grele pentru întregul popor, toţi îi suntem profund recunoscători pentru grija permanentă pe care a avut-o față de arta muzicală. Marea noastră artistă şi-a adus aportul la îmbogățirea reciprocă a culturilor, la aprofundarea prieteniei între popoare. Tot ce a făcut Maria Bieşu va fi mereu prezent în patrimoniul nostru naţional. Este o întruchipare a întregului nostru popor. Rămâne de datoria noastră să păstrăm în amintire tot ce a făcut Maria Bieşu“, a declarat Nicolae Timofti, președintele Republicii Moldova.

„De multe ori ai murit în brațele mele și niciodată nu m-am gândit că vei muri cu adevărat“

Artistul Mihai Munteanu, i-a promis primadonei că Festivalul „Invită Maria Bieșu“ va trăi.  „Timp de 50 de ani, Maria s-a consacrat artei și țării noastre. Dragă Maria, noi am cântat 40 de ani alături. Toată lumea care ne vedea credea că suntem o familie și așa a fost. De multe ori ai murit în brațele mele și niciodată nu m-am gândit că vei muri cu adevărat. Promit că Festivalul «Maria Bieșu» va trăi. Lucrurile mari pe care ni le-ai lăsat ca moștenire le vom păstra cu sfințenie. Ne doare pe toți. Îmi cer iertare poate n-am fost atenți, grijulii, dar de multe ori lumea nu-și dădea seamana ce mare cântăreață are țara noastră“, a mărturisit Mihail Munteanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite