Chișinău: Mama și soția lui Ernest Vardanean, răvășite de sentință

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ernest Vardanean alături de familie
Ernest Vardanean alături de familie

DISPERARE Femeile cer autorităților de la Chișinău să intervină pentru a-l elibera pe Ernest. Soția jurnalistului spune că va ieși cu cei doi copii ai săi să protesteze în Piața Marii Adunări Naționale.

Am găsit-o pe Tamara Șogoian, mama lui Ernest Vardanean, pregătind un colet pentru fiul său încarcerat la Tiraspol. Împacheta fructele și conservele cumpărate din salariul său de profesor.


Femeia regretă că nu a mers joia trecută la ultima ședință de judecată. „Ernest ne-a transmis că nu ar vrea să-l vedem într-o situație umilitoare, pe banca acuzaților. Nici prin cap nu mi-a trecut că urma să aibă loc ultima ședință și că fiul meu va primi o pedeapsă atât de aspră și nedreaptă. Pentru ce a fost condamnat?", se întreabă, disperată, mama ziaristului. Femeia își amintește că ultima dată când a reușit să-l vadă, de departe, la una din ședințe, i-a părut foarte slăbit și abătut.

Gata să protesteze

Mama jurnalistului mai spune că este gata să se adreseze oricui, doar să-și poată salva copilul de după gratii. „Voi cere eliberarea lui Ernest, nu știu cum și nu știu cui. Voi face apel la guvernele Moldovei, Rusiei, Franței, Germaniei...", a adăugat femeia.

Irina Vardanean, soția lui Ernest, rămasă acum singură cu doi copii mici, la Tiraspol, are mari pretenții față de autoritățile Republicii Moldova. „Nu au întreprins nimic pentru a-mi elibera soțul. Pe nimeni de la Chișinău nu interesează ce se întâmplă aici. Guvernul moldovean doar mimează că face ceva", a declarat Irina Vardanean pentru „Adevărul". Tânăra spune că este gata să își ia micuții și să protesteze în fața Executivului de la Chișinău, dacă soțul ei nu va fi eliberat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite