Mama deputatului comunist Grigore Petrenco, reţinută în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Petrenco, director al Liceului Privat cu acelaşi nume din Chişinău, a fost reţinută în oraşul Cistopol, Republica Tatarstan. Mama deputatului PCRM este cercetată penal pentru „abuz de serviciu" şi „delapidare a averii străine".

Potrivit CCCEC, în 2004-2009, Maria Petrenco, fiind administrator al Liceului privat „Petrenco", a desfăşurat activitate fără licenţă şi a scos de pe contul Liceului suma de 500.000 de lei.

Femeia este acuzată că nu a reflectat în evidenţa contabilă a Liceului banii încasaţi de la părinţii elevilor şi fără confirmare documentară a decontat mijloace financiare, creând astfel datorii creditoriale faţă de bugetul de stat, salariaţi şi furnizori de servicii în sumă de 1 705,14 lei.

CCCEC a mai constatat, că în perioada anului 2009, directorul ,,Liceului Petrenco", Maria Petrenco, abuzând de încrederea acordată, folosindu-se de situaţia de serviciu, a încasat de la elevi, pentru anul de învăţământ 2009-2010 în calitate de plată pentru studii, 142.440 lei, însă studiile planificate nu au mai avut loc.

Procuratura Anticorupţie a emis ordonanţă de punere sub învinuire a Mariei Petrenco. Judecătorul de instrucţie a emis pe numele acesteia mandat de arest preventiv pe termen de 20 de zile din momentul reţinerii.

Prin urmare, în rezultatul măsurilor întreprinse, a fost iniţiat dosar de căutare pentru stabilirea locului aflării şi asigurării prezenţei învinuitei la organul de urmărire penală al CCCEC.

Actualmente, se perfectează actele necesare procedurii de extrădare a învinuitei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite