Unul dintre cei audiaţi a murit la Parchet! Mai mulți oficiali sunt cercetaţi pentru că au acordat ilegal cetățenie română basarabenilor. Vezi UPDATES!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la Paşapoarte sunt cercetaţi pentru falsificări.
Angajaţii de la Paşapoarte sunt cercetaţi pentru falsificări.

Mai mulţi oficiali de la Paşapoarte şi Imigrări sunt cercetaţi pentru falsificări de acte. Este vorba despre 50 de funcţionari audiaţi în acest caz. Alți 80 de cetățeni moldoveni urmează să fie audiați la Chișinău.

UPDATE 15.05: Ofițerii Anticorupție din Republica Moldova au primit deja trei cereri de asistență judiciară din partea omologilor români, în baza cărora vor audia 80 de oameni. Cei vizați sunt persoane care „au beneficiat de serviciile de redobândire a cetățeniei românești".

Conform datelor primite de anchetatorii de peste Prut, mai mulți cetățeni români aflați în Republica Moldova cereau sume cuprinse între 500 și 1.000 de euro pentru perfectarea acestor documente.

Iată pe cât se vindeau funcţionarii corupţi în scandalul paşapoartelor pentru moldoveni!

UPDATE 12.30: Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au emis deja opt ordonanţe de reţinere în acest caz.

UPDATE 11.12: Adrian Toma era audiat în cazul actelor false pentru basarabeni. Acesta era şef la Evidenţa Populaţiei - Sectorul 1. Cel mai probabil, spun medicii, acesta a suferit un infarct şi nu a mai putut fi salvat.

UPDATE 9.21: "Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii, au efectuat, în cursul zilei de 29 februarie 2012, şi continuă astăzi, 1 martie 2012, percheziţii domiciliare în locaţii din municipiul Bucureşti şi împrejurimi, respectiv oraşele Chitila, Otopeni şi din judeţul Teleorman. În cauză sunt cercetate 36 de persoane sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de trafic de influenţă, dare de mită, luare de mită, primire de foloase necuvenite, folosire în mod direct şi indirect de informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase necuvenite. În total sunt vizate de percheziţii 32 de locaţii", informează Biroul de presă al PICCJ.

UPDATE Procurorii de la Parchetul instanţei supreme au reţinut trei persoane pentru acordare nelegală de cetăţenie română unor moldoveni, miercuri şi joi anchetatorii făcând percheziţii în 32 de locuri, 36 de persoane fiind vizate în investigaţie.

Scandalul cetăţeniilor pentru moldoveni: sunt vizaţi funcţionari din Ministerul Justiţiei şi Primăria sectorului 1

Procurorii au colaborat cu poliţişti de la Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi cu Serviciului Român de Informaţii şi au făcut percheziţii în locuinţe din municipiul Bucureşti şi împrejurimi, respectiv oraşele Chitila, Otopeni şi din judeţul Teleorman.În dosar sunt cercetate 36 de persoane pentru infracţiuni de trafic de influenţă, dare de mită, luare de mită, primire de foloase necuvenite, folosire în mod direct şi indirect de informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, după cum a informat Biroul de presă al PICCJ.

Persoane intermediare române şi din Republica Moldova au dezvoltat o metodă pentru acordarea cetăţeniei şi obţinerea paşaportului românesc şi a vizei de şedere în România (în special în municipiul Bucureşti) pentru diverşi cetăţeni ai Republicii Moldova. Ei cereau sume cuprinse între 500 şi 1.000 euro sau alte atenţii.

Până la acest moment, procurorii au reţinut preventiv pentru 24 ore trei persoane şi au dat interdicţie de părăsire a localităţii pentru două persoane.

La ora transmiterii acestei ştiri sunt audiate şi urmează să fie audiate pe parcursul zilei, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, peste 50 de persoane implicate în această cauză.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite