Mai așteptăm cel puțin o săptămână până când va începe sezonul de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși afară s-a răcit simțitor în ultimele zile, livrarea căldurii în apartamente se mai amână pentru o perioadă. Sezonul de încălzire va începe îndată ce temperatura aerului va fi, trei zile la rând, de cel mult 8 grade Celsius.

Procentul de achitare a locatarilor este de 82%, cu zece la sută mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. La fel, datoriile curente față de furnizori sunt de 267 de milioane de lei. Mihai Cernei, directorul „Termocom", a declarat astăzi că livrarea căldurii în cazul blocurilor va începe doar atunci când achitarea agentului termic livrat anul trecut va fi de cel puțin 90 la sută.

„Vom cere acest lucru de la fiecare curte în parte, anul acesta nu va mai merge conectarea cu hurta, cum s-au obișnuit unii locatari. Niciun bloc nu va fi conectat dacă plățile nu vor fi achitate în proporții de 90 la sută", a spus Cernei.

Potrivit prognozelor meteo, se preconizează ca sezonul de încălzire să înceapă după 17 octombrie. În ceea ce privește grădinițele, școlile sau spitalele, acestea ar putae face excepție, al prima cerință din partea părinților sau a directorilor de instituții.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite