MAI: Șoltoianu NU s-a predat. A vrut să fugă în Transnistria și a fost prins la Varnița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptătorul Ion Șoltoianu, bănuit că a împușcat luni un fost polițist, nu s-a predat, așa cum a anunțat președintele interimar Marian Lupu. Imediat după crimă, el a fugit din Chișinău și a vrut să treacă în regiunea transnistreană necontrolată de autorități, însă a fost prins de polițiști a doua zi la Varnița, după o noapte de negocieri cu persoane din anturajul sportivului, în care oamenii legii au încercat să-l con

Detaliile au fost oferite de Ministerul de Interne. Alexandru Jizdan, șeful-adjunct al Direcției Servicii Operative, a declarat că în timpul reținerii Șoltoianu avea asupra sa arma din care a tras în victimă, cu cinci cartușe în încărcător.

Este vorba de un pistol de model TT deținut legal, același din care, în 2003, sportivul a împușcat un presupus lider criminal de etnie romă. Atunci campionul mondial la kickboxing a fost achitat de judecători, pe motiv că s-ar fi aflat în legitimă apărare.

Ion Șoltoianu a fost reținut pentru 72 de ore și se află la Comisariatul General de Poliție din Chișinău. Potrivit procurorilor, el și-a recunoscut fapta, nu însă și vina. El este bănuit pentru omor intenționat și riscă de la 20 de ani de închisoare până la detenție pe viață.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite