Lupu DA, Efrim BA. Președintele interimar promite amnistie la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu de Ziua Independenței, atunci la toamnă, și-a spus Marian Lupu. „Vom face ca şi la 15 ani de independenţă, ca şi la 10 ani de independenţă. Vom face acest exerciţiu şi de această dată, chiar dacă nu vom reuşi până pe 27 august, ci puţin mai târziu, în luna septembrie", a declarat jurnaliștilor Marian Lupu.

„Am decis să nu promovăm o iniţiativă legislativă cu privire la amnistie. Au fost deja câteva legi de acest fel, iar în baza unora mai pot fi eliberaţi condamnaţii care îşi ispăşesc pedeapsa pentru un anumit tip de infracţiuni", a declarat anterior pentru „Adevărul" Oleg Efrim. „Mai mult decât atât, în 2008 a fost decriminalizat Codul Penal. Respectiv, astăzi sunt deţinute persoane pentru infracţiuni grave şi deosebit de grave", a mai precizat acesta.

Ministrul îşi mai argumentează poziţia prin faptul că multe dintre persoanele amnistiate recidivează. „Studiile ne arată că persoanele iertate de autorităţi săvârşesc alte crime. Dacă preşedintele ţării doreşte în mod individual să graţieze pe cineva, o poate face. El deja a făcut-o. Oamenii săvârşesc crime şi cred că vor putea fi eliberaţi odată ce va fi adoptată legea cu privire la amnistie", a mai explicat Efrim. Ministrul a făcut aluzie la recentul decret de graţiere prin care au fost eliberate nouă persoane, mai multe femei care şi-au ucis soţii şi una dintre cele mai cunoscute escroace. Alexandru Ohotnicov, şeful Direcţiei drept şi relaţii publice din cadrul Aparatului preşedintelui, spune că Preşedinţia este încă în aşteptarea unui răspuns de la Ministerul Justiţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite