Luptătorul principal cu mafia din CSI şi-a făcut palat cu 50 de camere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CORUPŢIE O instanţă din Rusia a decis arestarea lui Alexandru Bokov, director al Biroului de coordonare a luptei împotriva crimei organizate pe teritoriul Comunităţii Statelor Independente (CSI)

Aleksandr Bokov, general-locotenent, a fost arestat în această săptămână, fiind suspectat de fraudă în valoare de 46 milioane dolari, anunţă cotidianul rus Komsmolskaya Pravda.
Generalul a ajuns după gratii împreună cu doi complici. Potrivit anchetatorilor, în 2005 Bokov cu prietenii săi - directorul Fondului Internaţional pentru dezvoltare a cazacilor Mihail Kramer şi director firmei „Stroybeton" Serghei Stepanov - iau promis unui om de afaceri ajutor pentru achiziţionarea pachetului majoritar al unei mari companii de transport.
„Serviciile" celor trei au fost evaluate la 46 milioane de dolari. În anul 2006, omul de afaceri le-a transmis 10% din sumă celor trei parteneri, iar restul urma după ce era ajutat. Pentru că nu a obţinut nimic în schimb, omul de afaceri le-a relatat povestea lui trista anchetatorilor de la Departamentul Securitate Internă din cadrul ministerului Afacerilor Interne din Rusia.

Percheziţiile la domiciliul generalului au arătat că acestuia îi plăcea luxul. Astfel s-a descoperit că Aleksandr Bokov, deţinea o vilă impresionată într-o suburbie a Moscovei.
Amplasată pe un teren de 2 hectare, într-o pădure de pini vechi în zona protejată, palatul era dotat cu cele mai moderne sisteme de supraveghere, alarme şi sisteme de securitate.

Vilă luxoasă
Vila cu suprafaţa de câteva mii de metri pătraţi, are 50 de camere, la care se adaugă dormitoare, săli de gimnastică, piscină, bazin de înot de 25 de metri la 4 benzi, cameră pentru prevenirea şi tratamentul bolilor pulmonare, bucătărie şi sală cu mese pentru 6 şi 20 de persoane, respectiv.

Paza era asigurată de doi câini de vânătoare pe stradă şi un rottweiler în casă.
În palatul generalului s-au descoperit colecţii de carte rară, tablouri, monede, arme şi bijuterii.
Averea generalului Bokov este estimată la câteva zeci de milioane de dolari.
De unde s-a ales generalul cu asemenea avere, ancheta urmează încă să stabilească. Venitul declarat al lui Bokov a fost de un milion de ruble (circa 33 mii de dolari) în anul 2009.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite