Muruianu-Botezatu, scor 0-2. Niciunul din cei doi candidați nu a fost ales președinte al CSJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE: Din nouă membri ai CSM prezenți la ședință, doi au votat pentru Raisa Botezatu, niciunul pentru Ion Muruianu, iar ceilalți șapte au votat contra ambilor candidați.Astfel, niciunul dintre ei nu a fost ales în funcția de președinte al CSJ. În aceste condiții, CSM va anunța un alt concurs.

Consiliul Suprem al Magistraturii a început procedura de alegere a președintelui Curții Supreme de Justiție. În buletinele de vot sunt înscrise doar două nume: Raisa Botezatu, președintele interimar al CSJ, și fostul șef al instanței, demis de Parlament - Ion Muruianu.

La ședința CSM din această dimineață, doi pretendenți la fotoliul de președinte al CSJ au anunțat că-și retrag candidaturile. Este vorba de Nicolae Timofti, președintele CSM, și judecătorul Constantin Gurschi, ales recent vicepreședinte al CSJ.

Tot astăzi, Curtea Constituțională urma să decidă dacă Ion Muruianu a fost sau nu demis legal din funcție de majoritatea parlamentară. Sesizarea a fost depusă de deputații comuniști, care au cerut amânarea ședinței.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite