Locuitorii din UTA Găgăuzia sunt aşteptaţi astăzi la urne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din UTA Găgăuzia sunt aşteptaţi la secțiile de votare
Locuitorii din UTA Găgăuzia sunt aşteptaţi la secțiile de votare

Locuitorii din 22 de circumscripţii ale UTA Găgăuzia sunt aşteptaţi la urnele de vot în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor din Adunarea Populară. Votanţii urmează să aleagă încă 22 de deputaţi, care se vor alătura celor 13 aleşi în primul tur.

Astăzi sunt deschise 41 de secţii de vot. Acestea vor activa de ora 7.00 şi până la 21.00. La urne sunt aşteptaţi circa 70.000 de cetăţeni. Svetlana Mironova a menţionat că bugetul pentru desfăşurarea celui de-al doilea tur a fost estimat la aproximativ 615.000 de lei.

Pentru alegătorii din regiune, ale căror acte de identitate vor fi nevalabile în ziua scrutinului, birourile de evidenţă şi de documentare a populaţiei vor elibera gratuit acte de identitate provizorii. Cetăţenilor cu drept de vot, care nu dispun de viză de reşedinţă, secţiile de evidenţă şi de documentare a populaţiei din Comrat, Ceadâr-Lunga şi Vulcăneşti le vor elibera în mod gratuit o adeverinţă, ce atestă ultima înregistrare la domiciliu sau, după caz, lipsa acesteia.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Comrat, Svetlana Mironova, a declarat pentru Info-Prim Neo că din fiecare circumscripţie concurează câte doi candidaţi care au acumulat numărul maxim de voturi în primul tur. Din cei 44 de candidaţi, 28 sunt independenţi, iar 16 din partea partidelor: 10 de la Partidul Comuniştilor, 6 de la Partidul Liberal Democrat şi un candidat e din partea Partidului Socialiştilor. În primul tur de alegeri, care au avut loc 9 septembrie, au fost aleşi 13 deputaţi în Adunarea Populară din Găgăuzia, care este formată din 35 de deputaţi locali.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite