Lituania vrea să investească circa 20 de milioane de dolari în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Audronius Azubalis, ministrul lituanian de Externe
Audronius Azubalis, ministrul lituanian de Externe

Declaraţia a fost făcută de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Iurie Leancă, după întrevederea cu omologul său lituanian, Audronius Azubalis.

„Cifra de 20 mln dolari vorbeşte despre anvergura proiectului şi despre câte locuri de muncă vor fi create. În domeniul agroindustrial vom avea mai multe avantaje competitive şi vom putea să beneficiem de avantajele pe care le avem. Tot ce pot să-mi doresc e să ducem la bun sfârşit acest proiect", a spus oficialul, în cadrul conferinţei de presă.

De asemenea, Iurie Leancă a mai menționat că la întrevederea cu omologul său din Lituania au discutat despre relaţiile bilaterale şi că a constatat o tendinţă pozitivă. Lituania sprijină nu doar la nivel declarativ intenţiile Moldovei de a se integra în UE, anunță Info-Prim Neo. Audronius Azubalis a spus că Lituania îşi doreşte relaţii prietenoase cu Republica Moldova. „Înainte Ştefan cel Mare avea probleme cu cnejii lituanieni, iar noi acum vrem să fim prieteni. Constatăm tot mai multe realizări ale Republicii Moldova", a remarcat ministrul lituanian.

Oficialul a spus că ţine minte că atunci când Lituania deţinea preşedinţia OSCE Moldova depunea eforturi pentru rezolvarea conflictului transnistrean. Întrebat ce părere are despre ideea vehiculată de o formaţiune politică privind federalizarea ţării, Audronius Azubalis a spus că o astfel de decizie trebuie luată în cadrul rundelor de negocieri şi trebuie bine analizată, iar Moldova nu poate admite ca ţară să nu se întregească.

Ministrul afacerilor externe al Republicii Lituania, Audronius Azubalis, efectuează o vizită de lucru la Chişinău în perioada 25-26 aprilie. Vizita are loc la invitaţia omologului său moldovean, Iurie Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite