Liderul separatist a venit la Chișinău la concertul susținut de Lara Fabian unde s-a întâlnit cu premierul Filat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evgheni Șevciuk a fost învestit în funcție la sfârșitul anului 2011. Foto de Eduard Bâzgu
Evgheni Șevciuk a fost învestit în funcție la sfârșitul anului 2011. Foto de Eduard Bâzgu

Liderul separatist a venit la Chișinău joi seara pentru concertul susținut de Lara Fabian la Palatul Național, dar și pentru a se întâlni cu premierul Vlad Filat. .„Am vorbit despre toate", a declarat prim-ministrul Vlad Filat după concertul la care a asistat împreună cu liderul de la Tiraspol Evgheni Șevciuk.

UPDATE Bine dispuși, cei doi au făcut scurte declarații pentru presă în holul Palatului Național, fără să dea multe detalii despre dialogul purtat „înaintea, în timpul și după concert" - după cum s-a exprimat premierul Filat.

Ambii s-au arătat încântați de Lara Fabian și au ținut să-și mulțumească reciproc pentru posibilitatea de a o asculta pe viu. „Trebuie să recunosc că până în prezent nu am fost fan al acestei interprete minunate, dar din această seară am devenit și eu fan. Diplomația prin cultură și sport poate face multe", a spus Vlad Filat.

„A fost, în primul rând, o acțiune culturală. Cultura, frumosul sunt acele valori perene care ne unesc și pot fi un fundament pentru stabilirea unor relații de bună înțelegere", a declarat, la rândul său Evgheni Șevciuk . Liderul de la Tiraspol s-a limitat să menționeze că a discutat cu premierul Vlad Filat „câteva chestiuni de lucru", promițând să vină cu mai multe detalii despre asta în curând.

Vlad Filat a precizat că au trecut în revistă înțelegerile anterioare. „Am discutat de toate, și despre politică, și despre alegerea președintului, în sensul că avem nevoie de stabilitate politică. Ceea ce este important e că avem acest contact necesar , avem o comunicare firească și lucrul acesta pe mine personal mă bucură și arată că avem perspective pentru realizarea scopurilor pe care ni le-am propus", a spus prim-ministrul.

La concert au fost și ambasadorii Rusiei și Ucrainei. „Da, au fost alături de noi și reprezentanții țărilor care fac parte din procesul de negocieri. Și este absolut firesc, sunt prietenii noștri, sunt participanți într-un proces deloc ușor care vizează reglementarea conflictului”, a recunoscut Vlad Filat.i

Presa n-a fost anunțată despre subiectele care urmau să fie abordate.Zilele trecute, serviciul de presă al Guvernului anunța despre o proximă întâlnire dintre Vlad Filat și Evgheni Șevciuk, fără a oferi detalii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite