Liberalii supăraţi pe colegii de Alinaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu, liderul PL
Mihai Ghimpu, liderul PL

Propunerea preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, de a alege şeful statul pe data de 15 martie, anunțată în plenul Legislativului, a provocat dispute în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană.

În timp ce PLDM și PD erau gata să voteze, liberalii au părăsit, în semn de protest, şedinţa în plen, menționând că vor să discute mai întâi despre candidat şi apoi să fie fixată data alegerii. Ei au cerut amânarea proiectului cu o săptămână. „Numirea datei nu înseamnă şi alegerea preşedintelui. Nu e vara ca să călcăm pe greble, e iarnă. Colegii vor să călcăm şi pe greble, şi pe lopeţi. Vor să numim data, dar să nu discutăm despre candidat. Ne aduc mâţa-n sac", şi-a argumentat poziţia Mihai Ghimpu, liderul PL.

Igor Dodon a declarat că grupul socialiştilor este de acord ca pe 15 martie să fie votat şeful statului şi i-a acuzat atât pe comunişti, cât şi pe liberali de tergiversare. „Observăm că au ceva în comun. Nu m-ar mira dacă sâmbătă sau duminică ar apărea cu proteste un alt partid parlamentar", a spus Dodon.  Preşedintele Legislativului a spus că fixarea unui termen limită de alegere a șefului statului este esențială. „Odată fixată, devine un termen pentru noi. Dacă există voință politică vom reuși acest lucru până pe 13 martie, dacă nu suntem capabili s-o facem, nu trebuie să chinuim societatea", a declarat Marian Lupu, sugerând că în caz contrar poate dizolva Parlamentul.

Stabilirea zilei de alegerea șefului statului a fost amânată pentru mâine

Este necesar să avansăm pe calea legală. Funcțiile pe care le dețin îmi dau dreptul să vin cu această inițiativă.
Marian Lupu, liderul PD

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite