Liberal-democratul Valeriu Streleţ către comunişti: "Coborâţi de pe baricade!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vacanţa deputaţilor a luat sfârşit. Parlamentarii s-au adunat în această dimineaţă la prima şedinţă din sesiunea toamnă-iarnă. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a fost primul care şi-a rostit discursul.

După ce a criticat actuala guvernare în faţa protestatarilor, deputatul comunist nu a ezitat să o facă din nou. De această dată de la tribuna Parlamentului, cerând includerea pe ordinea de zi a proiectul privind desfăşurarea referendumului de aderare la Uniunea Euroasiatică.

„Am înaintat această iniţiativă ca una anticriză. Voi, cei din AIE, care vă numiţi liberali şi democraţi v-aţi făcut că nu ne înţelegeţi. Nu cerem nimic pentru noi, ci pentru popor... Gândiţi-vă, timpul vostru a început să curgă", a spus Vladimir Voronin.

Rând pe rând, cu discursuri au ieşit liderii fracţiunilor parlamentare din cadrul AIE. Valeriu Streleţ, preşedintele fracţiunii liberal-democrate, i-a îndemnat pe comunişti să „coboare de pe baricade". „Facem apel să vă temperaţi ambiţile şi să nu distrugeţi societatea", a declarat Valeriu Streleţ, după ce zeci de simpatizanţi PCRM şi PSD au protestat înainte de prima şedinţă parlamentară.

Protest la Parlament: Comuniştii şi social-democraţii scandează „Referendum!"

"Referendumul este o acţiune propagandistică, este o încercare de a dezbina ţara. Poporul va decide peste doi ani pe care cale să meargă, hai să avem răbdare şi să nu să rupem ţara", a adăugat şi Dumitru Diacov, liderul fracţiunii PD.

Preşedintele fracţiunii PL, Ion Hadârcă, a spus la rândul său că deputaţii liberali îşi doresc să demareze elaborarea proiectului noii Constituţii, să adopte un nou Cod al Audiovizualului etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite