Lege antidiscriminare, huiduită în fața sediului Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PS Marchel, episcop de Bălţi şi Făleşti
PS Marchel, episcop de Bălţi şi Făleşti

Zeci de protestatari s-au adunat în fața clădirii Parlamentului pentru a-și arăta nemulțumirea după ce ieri, executivul a dat undă verde legii anitdiscriminare redenumită în Legea privind asigurarea egalității de șanse.

La prima oră a dimineții, Marchel, Episcopul de Bălți și Fălești a venit să sfințească sediul Palatului Republicii spunând deputaților să ferească moldovenii de „ilegalitatea care s-a cuibărit în legea cu privire la egalitatea de șanse“.

Grupul creștinilor a fost însoțit de protestatarii de la PSD, dar și de activista Maia Laguta. Înarmați cu vuvuzele și fluiere ei repetă mesaje homofobe. „Dacă străbunii noștri s-ar putea trezi din morminte s-a zvârcoli de 20 de ori și ar muri la loc", strigă o protestatră. De asemenea, în fața sediului Parlamentului protestatarii au adus și o boxă pe care scrie „vaselină“, însă deputații nu au reacționat la acțiunile din fața clădirii.

Nemulțuniți, protestatarii i-au adresat o scrisoare Înalt Preasfinţitului Mitropolit Vladimir rugându-l să facă apel către toate feţele bisericeşti privind susţinerea acţiunii de protest împotriva legii legii antidiscriminare. „Legea care vine să afecteze familia și viitorul societății noastre se va discuta în Parlament“, a afirmat episcopul de Bălți.

Legea privind asigurarea egalității de șanse a fost trimisă ieri de Guvern în Parlament și va fi examinată cel ami probabil mâine.

Moldova face un pas stângaci spre liberalizarea vizelor

Proteste la Chișinău împotriva declarațiilor homofobe ale președintelui Parlamentului Marian Lupu

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite