La noapte, nu uitați să mutați acele ceasornicelor cu o oră înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trecerea la ora de iarnă are loc în ultima duminică a lunii octombrie
Trecerea la ora de iarnă are loc în ultima duminică a lunii octombrie

La noapte acele ceasornicelor se mută cu o oră înapoi. Astfel, ora 4.00 va deveni ora 3.00. Trecerea la ora de iarnă are loc în ultima duminică a lunii octombrie. La ora de vară se va reveni peste câteva luni, în ultima duminică a lunii martie.

Medicii spun că schimbarea orei în cazul unor persoane poate duce la tulburarea bioritmului, iar ca efect apare oboseala şi nervozitatea, transmite Info-Prim Neo. Organismul are nevoie de cel puţin o lună pentru a se adapta. Mai ales în primele 15 zile sunt recomandate unele activităţi care ar sustrage atenţia de la schimbarea orei de culcare-trezire. Persoanele cu sensibilitate sporită trebuie să evite suprasolicitarea, să nu consume băuturi alcoolice şi să nu facă abuz de mâncare.

Convenţia Comisiei Economice Europene a ONU de trecere la ora de iarnă a fost adoptată din motive economice, pentru consumul raţional al energiei electrice. Parte la Convenţia Comisiei Economice Europene a ONU de trecere la ora de iarnă sunt circa 70 de state. Din acest an a renunţat să mai treacă la ora de iarnă Federaţia Rusă. La început de septembrie şi Ucraina îşi anunţase aceeaşi intenţie, dar ulterior Rada Supremă şi-a anulat propria decizie. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul administraţiei neconstituţionale de la Tiraspol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite