La final de an, studenţii de la Poliţie au promis că nu vor lua mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenţii de la Poliţie au marcat astăzi ultima zi de şcoală/ Foto: Tudor Iovu
Absolvenţii de la Poliţie au marcat astăzi ultima zi de şcoală/ Foto: Tudor Iovu

Ei au aruncat monede în aer, gest ce simbolizează faptul că atunci când vor fi inspectori nu vor accepta să fie mituiţi. Astfel şi-au marcat sfârşitul facultăţii absolvenţii de la Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare", în timpul festivităţii care a avut loc astăzi.

Cei mai buni studenţi au primit diploma din mâna premierului Vlad Fila, iar trei dintre ei s-au ales cu câte un calculator. Şeful guvernului i-a felicitat pe viitorii poliţişti şi a donat echipament electronic pentru reamanajarea sălii de informatică.

Cei 361 de absolvenţi au meres în pas de deiflare în faţa oficialităţilor, profesorilor, rudelor şi a prietenilor prezenţi la ceremonie. Printre ei erau şi multe domnişoare, care arată perfect în uniformă. „Fetele nu sunt cu nimic mai prejos decât băieţii din punct de vedere fizic şi intelectual. Am ales să activez în rândul poliţiei pentru a demonta stereotipurile din societate. Au fost cazuri când la antrenamentele fizice am reuşit să îi înving pe mulţi băieţi", se laudă Silvia Stati, care a primit repartizare la Comisariatului Cantemir.

Proaspeţii poliţişti şi-au împărtăşit bucuriile alături de cei dragi/ Foto: Tudor Iovu Tinerii au pozat cu rudele lor, dar şi cu oficialii/ Foto: Tudor Iovu Fetele au primit diplomele de la premier/ Foto: Tudor Iovu

Click aici pentru a vedea Galeria Foto!

„Avem o tradiţie în familie, ca bărbaţii să lucreze în structurile de forţă ale statului. Astăzi s-a împlinit visul soţului meu. Fiul nostru a intrat în Poliţiei. Doresc tuturor absolvenţilor serviciu uşor, să fie paziţi de Domnul în activitatea lor deloc uşoară", a mărturisit Rodica Vereş, mama unui proaspăt inspector.

Absolvenţii au făcut poză de grup cu oficialii prezenţi la eveniment. Apoi şi-au împărtăşit emoţiile cu cei dragi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite