La Chişinău a mai fost creată o structură ce va lupta cu "imperialismul românesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Dobrea în fruntea "Patrioţiilor Moldovei" s-au opus agresiv Marşului Unirii din Chişinău
Alexandru Dobrea în fruntea "Patrioţiilor Moldovei" s-au opus agresiv Marşului Unirii din Chişinău

Centrul de Coordonare pentru integrarea eurasiatică este condus de Alexandru Dobrea, unul din liderii partidului Patrioţii Moldovei. Conform unui plan de acţiuni, centrul urmează să asigure formarea în Moldova a unei coaliţii de forţe proeurasiatice şi antioccidentale, care să se lupte cu propaganda "imperaliştilor români şi occidentali".

În componenţa centrului vor intra o serie de structuri organizatorice înfiinţate anterior şi care urmăresc promovarea în Moldova a ideilor de integrare eurasiatică, precum, centrul de informare unic „Eurasia Inform", agenţia de ştiri eurasiatică „Еurasianews", portalul de ştiri „Eurasia-24". Totodată centrul are cinci reprezentanţe în Republica Moldova şi una în România - „Eurasia Inform - Moldova de peste Prut".

Alexandru Dobrea, unul din conducătorii acestei structuri susţine într-un raport că Moldova ca ţară este pe cale de dispariţie şi actuala guvernare este de fapt "una proromână şi unionistă, care a legat Republica Moldova cu România cu mai multe acorduri interguvernamentale de cooperare în cazul unor conflicte militare şi revolte populare". Potrivit lui Dobrea, în aceste condiţii orice nemulţumire populară provocată de "guvernarea unionistă în Moldova se poate finaliza cu introducerea pe teritoriul ei a trupelor române, adică forţelor NATO".

Liderul Eurasia-Inform mai spune că această structură urmează să asigure formarea în Moldova a unei coaliţii de forţe proeurasiatice şi antioccidentale, care să se lupte cu propaganda "imperaliştilor români şi occidentali".

De notat că Alexandru Dobrea, a fost în anii 2003-2007, director-adjunct al Centrului de Telecomunicaţii Speciale a Guvernului Republicii Moldova.

La 25 martie 2012 Dobrea a condus adepţii Patrioţilor Moldovei, care au blocat bulevardul Ştefan cel Mare, la intersecția cu strada Pușkin, în calea coloanei de participanţi la Marşul Unirii.

Participanţii la Marşul Unirii de la Chişinău "Patrioţii Moldovei" s-au încăierat în centrul Chişinăului cu participanţii la Marşul Unirii "Patriotii Moldovei" ţin în mâini steagurile comuniste, dar şi cel al Moldovei sovietice (roşu-verde)

Click aici pentru a vedea Galeria Foto

Altercaţii la Marşul Unirii de la Chişinău FOTO, VIDEO

„Patrioții Moldovei" protestează împotriva forțelor pro-române, în fața Ambasadei României

Vor să creeze o republică federativă, care să includă Republica Moldova, dar şi teritorii din România şi Ucraina

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite