Moldova, sub linie - locul 11 la Eurovision 2012. Trofeul merge în Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul Moldovei s-a clasat pe locul 11 în finala concursului european muzical, de la Baku. Învingătoare a ieșit favorita caselor de pariuri, Loreen din Suedia, astfel încât ediția din anul viitor va avea loc la Stockholm. La fel de previzibil, pe locul doi au ajuns bunicuţele din Rusia, iar pe poziţia a treia - interpretul din Serbia.

UPDATE 00.19 Trofeul merge la Loreen, din Suedia. Aşadar, ediţia din 2013 va avea loc la Stochholm. Loreen mulţumeşte tuturor celor care au votat-o şi spune că iubeşte pe toată lumea. Piesa câştigătoare Euphoria răsună din nou la Cristal Hall.

UPDATE 00.14 Din Ungaria primim 2 puncte. Israelul ne oferă 5 puncte. Pasha rămâne pe 11. Înainte de finală, el a promis fanilor săi că va ajunge printre primele zece ţări. Suntem urmaţi în clasament de vecinii noştri din România. Trupa Mandinga a reuşit să ajungă doar pe locul 12, deşi înainte de concurs se spunea că are şanse chiar la primele cinci locuri.

UPDATE 01.12 Ruşii au fost mai darnici cu noi decât noi cu ei şi ne-au acordat 7 puncte, urcându-ne pe poziţia a 11-a. 12 puncte din Rusia au mers la Suedia.

UPDATE 01.10 Conaţionalii noştri din Portugalia ne-au dat 7 puncte, iar cei din Italia - 4.

UPDATE 01.03 Şapte puncte pentru Moldova vin din Danemarca şi ne ridică de pe locul 14 pe 12.

UPDATE 01.00 Suedia, care va câştiga cel mai probabil concursul, oferă 12 puncte Ciprului. Moldova a coborât pe locul 13.

UPDATE 00.57 Diaspora din Portugalia a trimis 6 puncte în Moldova.

UPDATE 00.51 Paha Parfeni a mai primit un punct, din partea Croaţiei. Până în acest moment, jumătate din ţările participante în concurs şi-au anunţat notele. Loreen din Suedia îşi păstreză detaşat prima poziţie în clasament.

UPDATE 00.48 Elveţia ne-a acordat 2 puncte, iar Slovenia - un punct. Moldova este acum în top 10. Primele trei poziţii în clasament sunt ocupate, conform previziunilor caselor de pariuri, de Suedia, Rusia şi Serbia.

00.45 E rândul Moldovei să ofere puncte: Rusia - 6, Suedia - 7, Ucraina - 8, Azerbaidjan - 10 şi 12 puncte pentru vecinii noştri de peste Prut - România.

UPDATE 00.43 Din partea Greciei primim 2 puncte.

UPDATE 00.39 San Marino ne oferă 8 puncte.

UPDATE 00.37 Ţara-gazdă, Azerbaidjan, nu ne-a dat niciun punct. Suedia este pe primul loc până acum.

UPDATE 00.34 Austria ne-a dat un punct, vecinii din Ucraina - 8, iar belaruşii - 5. În acest moment, Moldova este în top 5.

UPDATE 00.32 România ne-a oferit punctajul maxim - 12 puncte. De la Bucureşti a intrat în legătură directă interpreta Paula Seling, care a reprezentat anul trecut ţara la concurs.

UPDATE 00.30 Primele 3 puncte pentru Moldova au fost oferite de Muntenegru.

UPDATE 00.18 Pe scenă cântă Emin Agalarov, ginerele preşedintelui Azerbaijanului. Emin a coborât direct din tavan.

Final cu nepotism politic la Eurovisionul de la Baku. Ginerele preşedintelui Azerbaidjanului vrea să cucerească Europa

UPDATE 00.15 STOP VOT! În curând vom afla numele câştigătorului concursului.

UPDATE 00.00 START VOT! Spectatorii din Republica Moldova nu pot vota cu reprezentantul ţării noastre.

UPDATE 23.57 Ultimul concurent reprezintă Republica Moldova. Pasha Parfeni închide concursul cu piesa "Lăutar". Una dintre prezentatoarele show-ului din Azerbaidjan a pronunţat greşit numele interpretului, anunţându-l ca Pasha Parfani.

UPDATE 24.53 Penultima concurentă este Gaitana, cu piesa "Be my Guest".

UPDATE 23.49 Zelijko Joksimovic din Serbia cântă piesa "Nje Ljubav Stvar". El este considerat unul dintre favoriţi, fiind în primii cinci la casele de pariuri.

UPDATE 23.45 Gemenii controversați din Irlanda, Jedward, urmează în concurs. John și Edward Grimes vor face spectacol pe scenă cu „Waterline"

  î

UPDATE 23.40 A 22-a piesă din concurs este "Crno i Belo", cântată de macedoneanul Kaliopi.

UPDATE 23.36 Kurt Calleja, cu piesa "This is the Night", reprezintă Malta.

Din Germania vine Roman Lob, cu piesa "Standing Still". Nemţii au fost şi ei calificaţi automat în finală.

UPDATE 23.27 Pastora Soler cântă piesa "Quedate conmigo", din partea Spania. Zvonurile apărute în presă vorbeau de faptul că iberica ar fi fost sfătuită de reprezentanţii televiziunii naţionale să nu câştige concursul, deoarece nu există bani pentru organizarea acestuia,

UPDATE 23.23 Can Bonomo reprezintă Turcia cu piesa "Love me Back".

UPDATE 23.18 Favorita concursului, Loreen, intră pe scenă din partea Suediei, cu piesa "Euphoria". Casele de paruri o dau în unanimitate câştigătoare.

UPDATE 23. 14 Eleftheria Elefhteriou cântă piesa "Aphrodisiac" pentru Grecia.

UPDATE 23.10 Mandinga s-a descurcat mai bine decât în semifinale, dovadă că problemele tehnice au trecut. Pe alocuri, Elena a părut puţin răguşită. 

Pe scenă urmează Soluna Samay, cu piesa "Should've known better".

UPDATE 23.06 Mandinga urcă pe scenă. Vom vedea dacă vocea Elenei Ionescu va fi mai bună decât în semifinale, când solista a acuzat probleme cu casca, ea cântând toată piesă fără să audă instrumentaţia. 

UPDATE 23.00 Reprezenta gazdelor, Sabina Babayeva, cântă "When the music dies".Ne pregătim pentru Mandinga.

UPDATE 22.55

Tooji, din Norvegia, cântă piesa "Stay". Reprezentantul Norvegiei s-a născut în Iran şi abia apoi a primit cetăţenia norvegiană.

UPDATE 22.52 Ott Lepland, cu piesa Kuula, reprezintă acum Estonia la "Crystal Hall" din Baku, Piesa seamănă izbitor de mult cu "Spune-mi", semnată de Cornel Fugaru şi cântată de Monica Anghel.

UPDATE 22.48

O altă ţară calificată direct în finală cântă pe scena din Baku. Italia, reprezentată de Nina Zilli, cu piesa L'amore e Femmina.

UPDATE 22.44 Anggun, reprezentanta Franţei, cântă piesa Echo (You and I). Ea a fost calificată automat în finală.

UPDATE 22.40

Urmează Cipru. Reprezentanta acestei ţări este Ivi Adamou, cu piesa "La La Love". Ivi are doar doar 17 ani şi s-a făcut remarcată la concursul X Factor din Grecia.

UPDATE 22.33 Sala s-a ridicat în picioarele pentru energicele rusoaice. 

Greta Salome şi Jonsi, Islanda, cântă piesa "Never Forget" acum pe scenă.

UPDATE 22.31

Intră în concurs simpaticele bunicuţe din Buranovo, cu piesa "Party for Everybody".

Citiţi despre Buranvoskie Babushki

UPDATE 22.28 Urmează Bosnia şi Herzegovina, reprezentată de Maya Sar, cu piesa Korake Ti Znam.

UPDATE 22.25 Intră pe scenă concurentul din Lituania, Donny Montell, cu piesa "Love is Blind".

UPDATE 22.20 A treia în concurs este reprezentanta Albaniei, Rona Nishliu, cu melodia Suus.Rona nu s-a născut în Albania, ci în Kosovo. A devenit cetăţean albanez pe 12 ianuarie 2012, printr-un decret al preşedintelui ţării. A debutat la concursul Albanian Idol în 2004, unde s-a clasat pe locul 5.

UPDATE 22.17 Intră în concurs vecinii din Ungaria, cu trupa Compact Disco. Piesa interpretată se numeşte "Sound of our Hearts". Trupa se descrie ca una de rock electronic şi a luat fiinţă în 2008.

UPDATE 22.12 Concursul începe cu Engelbert Humperdinck, reprezentantul Marii Britanii, cu piesa "Love will set you free"

UPDATE 22.06 Pe scenă au intrat Elder şi Nigar, câştigătorii Eurovisionului de anul trecut. Ei cântă piesa "Running Scared", care a adus concursul la Baku.

Ascultă piesa de anul trecut aici

UPDATE 22.00 Transmisiunea în direct a concursului Eurovision 2012 a început. Pe scenă au intrat dansatori tradiţionali azeri, care deschid finala din această seară cu o notă naţională.

UPDATE 

Potrivit Euro News, Suedia a primit cele mai multe puncte în semifinale (155), şapte ţări oferind punctaj  maximum. În schimb, Rusia, locul 2 în clasamentul caselor de pariuri, ar fi fost pe locul nouă în semifinala ei. 

UPDATE 

Pe lângă performanţele artistice, votul de la Eurovision a fost mereu influenţat de către preferinţele geopolitice şi de poziţia de intrare în concurs. Astfel, în ultimii cinci ani, ţara care a câştigat Eurovisionul a intrat în concurs printre ultimii. În 2011, Azerbaijanul a intrat a 19-a în concurs, în 2010, Germania a fost a 22-a, în 2009 Norvegia a intrat de pe poziţia 20, în 2008 Rusia a fost a 24-a ţară intrată în concurs, iar în 2007, Serbia, a intrat a 17-a

La nivel politic, preferinţele sunt clare. Postul de televiziune Euro News a făcut o analiză a acestor voturi. Cea mai lucrativă alianţă a fost între Grecia şi Cipru. De când participă în concurs, Grecia a acordat în medie 9,7 puncte, iar Cipru a oferit 10,7 puncte. În schimb, Turcia şi Cipru, aflate mereu în conflict politic, nu şi-au acordat niciodată puncte în 19 ani.

Favorita din aceasta seară este Suedia. De-a lungul timpului, reprezentanţii Suediei au fost votaţi de către Danemarca, Estonia, Islanda, Lituania şi Norvegia. 

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite