Kinetoterapie în grădiniţele din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În mai multe grădiniţe din Chişinău urmează să fie amenajate săli de kinetoterapie
În mai multe grădiniţe din Chişinău urmează să fie amenajate săli de kinetoterapie

În mai multe grădiniţe din Chişinău urmează să fie amenajate săli de kinetoterapie pentru copiii cu cerinţe speciale.

Iniţiativa vine în urma unui acord al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport şi a organizaţiei non-guvernamentale „Hippocrates". Potrivit şefei Serviciului management preşcolar din cadrul Direcţiei educaţie, Florica Rusu, până în acest moment au fost identificate cinci instituţii preşcolare care au spaţiu suficient pentru amenajarea sălii de kinetoterapie.

„În sectorul Botanica urmează să fie amenajate săli de kinetoterapie la grădiniţele nr. 151 şi 180. În sectorul Buiucani dispune de spaţiu necesar grădiniţa nr. 26, care este o grădiniţă de tip sanatorial. În sectorul Centru urmează să fie amenajată o sală de kinetoterapie la grădiniţa nr.175, iar în sectorul Ciocana - la grădiniţa nr. 135, instituţie specializată în patologia văzului", a declarat Florica Rusu pentru Info-Prim Neo. Serviciile oferite copiilor vor fi acoperite financiar din bugetul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

O primă sală de kinetoterapie a fost inaugurată, în luna mai a anului curent, la grădiniţa nr. 76 din sectorul Râşcani. Kinetoterapia este destinată refacerii funcţiilor unor părţi ale corpului uman afectate de boală sau de traumatisme. În municipiul Chişinău sunt peste 600 de copii diagnosticaţi cu autism şi paralizie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite