„Jurnalistul acuzat de spionaj aduna informaţii despre circulaţia mărfurilor din Ucraina prin segmentul transnistrean“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simion Niculin este acuzat de spionaj
Simion Niculin este acuzat de spionaj

Semion Niculin aduna informaţii pentru SIS despre circulaţia mărfurilor din Ucraina prin segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, anunţă dumskaya.net.

„Semion Niculin colecta informaţii pentru SIS cu privire la circulaţia mărfurilor din Ucraina prin segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene. Aceasta deoarece, autoritățile moldovenești nu au încredere în datele oficiale furnizate de Ucraina (aceasta din urmă fiind cointeresată să le ascundă din diverse motive)“, anunţă jurnaliştii de la dumskaya.net.

Potrivit aceleiaşi surse, sursa de informaţii a „spionul moldovean“ era un membru al guvernului ucrainean și totodată proprietarul apartamentului pe care, la rândul său, l-a obținut din partea misiunii EUBAM.

„Niculin a fost demascat de Serviciile de Securitate ucrainene prin intermediul acestui funcţionar public, după ce serviciile speciale ale statului vecin au observat scurgerea de informații. În urma unei discuții, funcționarul a căzut de acord să colaboreze şi să ajute la capturarea «spionului» în momentul transmiterii documentelor“.

Un jurnalist moldovean a fost arestat în Ucraina pentru spionaj

Dezvăluiri despre jurnalistul acuzat de spionaj: „Este KGB-ist sută la sută"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite