Judecătorul „raider“, mustrat aspru. Ministrul Justiţiei: „CSM se comportă ca un sindicat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Nicolae Nogai (centru) la şedinţa CSM
Judecătorul Nicolae Nogai (centru) la şedinţa CSM

Nicolae Nogai, judecătorul de la Curtea de Apel Tighina care a legalizat înstrăinarea acţiunilor BC „Moldova-Agroindbank", s-a ales cu o mustrare aspră, pe lângă dosarul penal intentat în octombrie.

Şi asta chiar dacă membrii Colegiul disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii au cerut ca acesta să fie demis din funcţie. CSM a respins cererea Colegiului disciplinar.

Pe de altă parte, cu o zi înainte de şedinţă, aflat într-o deplasare, ministrul Justiţiei Oleg Efrim a comentat pe blogul său: „Consiliul Superior al Magistraturii se comportă în acest caz ca un sindicat, dispus la orice compromis doar pentru a-l salva pe unul dintre membrii săi. Sau, altfel spus, o mână spală pe alta. Despre ce fel de recâștigare a încrederii cetățenilor în actul Justiției putem vorbi în asemenea circumstanțe?"

Între timp, judecătorul de la Curtea de Apel Bender rămâne cu statut de bănuit în dosarul în care este acuzat că a recunoscut o hotărâre a unui arbitraj ad hoc din Sankt Petersburg, prin care un pachet de acțiuni de la MAIB a unui grup de acționari sloveni a fost transferat unei companii offshore.

„Magistratul va fi audiat în curând. Atunci când i se va înainta învinuirea, vom cere ca magistratul să fie suspendat din funcţie", a declarat procurorul Victor Munteanu de la Procuratura Anticorupţie care se ocupă de caz.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite