Jazz cu un pianist din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mike del Ferro
Mike del Ferro

Ambasada Statelor Unite ale Americii invită la un recital de muzică jazz cu pianistul american Mike del Ferro. Concertul va avea loc mâine, la Filarmonica Naţională, la ora 18:00. Intrarea este liberă.

Pianistul Mike del Ferro a călătorit mult prin lume, în peste 90 de țări, în căutarea colaborărilor cu muzicieni din culturi diferite şi rezultatele muzicale au fost uimitoare, stabilind legături muzicale durabile între culturi care în mod normal sunt izolate. El a reuşit să combine elemente ale canoanelor adorate ale muzicii Western presărate cu improvizaţii îndrăzneţe de jazz, şi astfel aducând omagiu structurilor antice ale muzicii tradiţionale din Asia, America Latină şi Africa.

Tatăl lui Mike a fost cântăreţul de operă Leonard del Ferro (1921-1992), care a cântat şi înregistrat alături de Maria Callas şi Leonard Bernstein şi chiar de la bun început copilăria lui Mike a fost astfel plină de muzică de cea mai înaltă probă. Născut în Amsterdam, Mike şi-a început cariera studiind pianul clasic la vârsta de nouă ani şi după ce se îndrăgosteşte de jazz îşi continuă studiile în acest gen de muzică şi obţine diploma de magistru în muzica contemporană la Conservatorul din Amsterdam.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite