Iurie Leancă: „Urmează să reglementăm felul în care interacționează șefii misiunilor diplomatice ale Moldovei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După întrevederea cu premierul Vlad Filat, Iurie Leancă, ministrul de Externe a menționat că Igor Munteanu, ambasadorul Moldovei în SUA nu va fi sancţionat pentru declaraţiile politice pe care le-a făcut.

„Nu a fost o declarație. Au fost așa-zisele audieri în Comitetul Helsinki al Congresului American, unde dânsul a prezentat situația ce ține de procesul de reglementare a conflictului transnistrean, dar s-a referit și la anumite procese din Moldova. Premierul mi-a atras atenția și se pare că puțin, domnul ambasador a depășit calitatea de diplomat", a declarat ministrul de Externe.

În același timp, Iurie Leancă a declarat că activitatea diplomaților moldoveni urmează să fie reglementată. „Felul cum interacționează în general șefii misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova este un subiect care nu apare pentru prima dată. Acesta urmează să fie reglementat printr-o instrucțiune precisă și nuanțată pe care o vom expedia de la Minister la misiunile noastre. Este foarte important să avem o astfel de reglementare", a mai spus ministrul.

„însemană comunicarea cu presa, prezentarea unor situații în instituții de cercetări de politică externă sau în instituții cum ar fi comisia Helsinki a congresului SUA", a conchis Iurie Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite