Iulia Timoşenko a fost adusă cu forţa la Tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Timoşenko
Iulia Timoşenko

Ex-premierul Ucrainei, Iulia Timoşenko, a fost reţinută, în baza unei decizii a judecătoriei raionale Pecersk, relatează UNIAN. Precum le-a declarat ziariştilor Oleg Puşkar, şeful secţiei anchetă în dosare penale din sfera activităţii de serviciu, drept motiv pentru reţinere l-a constituit zădărnicirea anchetei de către Timoşenko.

„Anchetatorul Procuraturii Generale s-a adresat în instanţa de judecată în legătură cu faptul că Iulia Timoşenko a zădărnicit de mai multe ori ancheta, Procuratura Generală comunicând acest lucru în repetate rânduri pentru presă", a declarat Puşkar. Potrivit afirmaţiilor sale, după ce va răspunde la întrebările anchetatorilor, Timoşenko va pleca acasă.

Totodată, „Ukrainskaia pravda" comunică precum că Judecătoria Pecersk a decis ca Timoşenko să fie adusă cu forţa la tribunal, însă nu este limpede când va avea loc procesul şi ce chestiuni vor fi examinate în cadrul acestuia.

În paralel, deputaţi din fracţiunea BIUT au încercat să pătrundă în sediul Direcţiei generale anchetă, unde se află Timoşenko, pentru a se întâlni cu aceasta. Reprezentanţii BIUT au blocat ieşirea din clădire.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite