Istoricul Mihai Taşcă, premiat cu „Clopotul de bronz“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poză de familie cu mascaţii I.P.J. Olt...
Poză de familie cu mascaţii I.P.J. Olt...

Istoricul Mihai Taşcă, unul dintre autorii rubricii „Arhivele comunismului" din ziarul nostru, a fost distins cu premiul „Clopotul de bronz" în cadrul Zilelor dreptului de a şti. Anterior, cercetătorul a câştigat patru procese împotriva Securităţii pentru acces la fondurile din arhiva SIS, în vederea scrierii unor studii privind justiţia în Basarabia în 1918-1945.

În perioada 24-30 septembrie, Centrul de promovare a libertăţii de exprimare şi a accesului la informaţie „Acces-info" desfăşoară Zilele dreptului de a şti în cadrul cărora a fost decernat „Clopotul de bronz". Menţiunea este conferită pentru consecvenţă şi curaj în promovarea accesului la informaţie.

Laureaţi ai premiului în anul 2012 sunt Primăria Băhrineşti, raionul Floreşti, Asociaţia Presei Electronice APEL şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Stat din Moldova. Următoarele trei premii au fost primite de către Stela Mocan, director executiv al Centrului de Guvernare Electronică, Valeriu Prohniţchi, directorul executiv al Centrului Analitic „Expert - Grup" şi Mihai Taşcă, doctor în drept, istoric, cercetător.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite