"Istoria nu cunoaşte o plecare mai ruşinoasă din Republica Moldova, decât cea a ambasadorului rus Valeri Kuzmin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost diplomat moldovean apreciază ca pe un eşec total activitatea la Chişinău a fostului şef al Ambasadei Federaţiei Ruse.

„Am lucrat mulţi ani în diplomaţie, am văzut o mulţime de lucruri bune, dar şi o mulţime de lucruri triste. Totuşi o plecare mai ruşinoasă din ţara gazdă, ca cea a ambasadorului rus Valeri Kuzmin, nu-mi amintesc", afirmă într-un interviu pentru agenţia Regnum, Andrei Buraciov, fost secretar al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

„De fapt patru ani de zile Federaţia Rusă nu a avut ambasador la Chişinău", mai adaugă specialistul.
Acesta critică în deosebi atitudinea defetistă a lui Valeri Kuzmin, în relaţia cu autorităţile de la Chişinău, în cazul cu numirea lui Dmitri Rogozin în calitate de reprezentant special pentru Transnistria al preşedintelui Rusiei.
„Cine are nevoie de scuzele sale. La finalul misiunii în loc să vorbească sincer despre problemele existente, acesta s-a apucat de justificări".
Valeri Kuzmin, exambasador al Rusiei la Chişinău din iulie 2007 va părăsi duminică Republica Moldova şi va fi înlocuit cu Farit Muhametişin. Amintim că diplomaţia de la Chişinău s-a declarat s-a declarat surprinsă de numirea lui Dmitri Rogozin în această funcţie.

Valeri Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, pleacă pe 8 aprilie

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite