Ion Sturza despre condamnarea Iuliei Timoșenko: „Este un verdict regretabil. Am cunoscut subtilități din negocieri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soarta Iuliei Timoșenko ar putea să-i pască și pe lideri politici de la Chișinău, sunt de părere analiștii politici.

„Dacă ne bazăm pe acuzațiile aduse pe arena politică de la noi privind problemele de care s-a ocupat un anumit ministru sau un președinte, cu siguranță că, într-o anumită conjuctură, figuranți de aici ar putea fi trași la răspundere. De exemplu, cazul lui Valeriu Pasat este identic cu cel al lui Timoșenko. În ambele dosare nu au existat suficiente probe", este de părere expertul Viorel Cibotaru.

Fostul premier al Moldovei Ion Sturza, care a cunoscut subtilitățile negocierilor de care este acuzată acum Timoșenko, afirmă că verdictul este regretabil.


„A fost o presiune enormă și din partea europenilor care înghețau, și din partea Rusiei care avea și alte scopuri decât de a obține un preț bun, și nu în ultimul rând din partea așa-zișilor oameni de afaceri din Rusia și Ucraina. Condițiile obținute de Ucraina în aceste contracte erau la nivelul pieței", susține Ion Sturza.

Cât despre contractele similare semnate de oficialii moldoveni, fostul prim-ministru spune că nu trebuie să ne așteptăm la probleme. „Negocierile au fost legale, mandatul Guvernului de a semna documentele a fost legal, iar în condițiile de astăzi nu mai e posibil decât un proces cu tentă politică", precizează Sturza.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite