Alegerea preşedintelui CSJ se amână. Ion Muruianu îşi contestă dosarul la SIS: „Nu accept să mi se ponegrească imaginea!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Ion Muruianu rămâne preşedinte interimar al Curţii Supreme de Justiţie încă o lună. Consiliul Superior al Magistraturii a amânat cu 30 de zile alegerea unui noi şef al instanţei.

Şi asta pentru că Ion Muruianu nu a fost de acord cu avizul care a venit de la Serviciul de Informaţii şi Securitate şi a anunţat că îl va contesta.

Documentul discutat cu uşile închise conţine, printre altele, informaţii despre dosarele pierdute de Republica Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în care figurează numele judecătorului. Muruianu spune că va expedia la Securitate mai multe date pentru a face lumină.

„Eu nu am mai multe dosare pierdute decât alţi candidaţi la funcţia de preşedinte al CSJ şi nu voi accepta să mi se ponegrească imaginea, dacă nu merit acest lucru", a declarat preşedintele interimar al instanţei.

La sfârşitul lunii martie, SIS a cerut o lună pentru verificarea dosarelor candidaţilor la şefia instanţei supreme.

În afară de Muruianu, la fotoliul de preşedinte al instanţei mai pretind judecătorii CSJ Constantin Gurschi, Raisa Botezatu şi Nicolae Timofti, care este şi preşedinte al CSM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite