Învățământul și transporturile au revenit pe agenda proiectelor comune Chișinău-Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Educația, transportul auto și transportul feroviar sunt numai câteva dintre prioritățile grupurilor de lucru care își reîncep activitatea pe ambele maluri ale Nistrului.

Tratativele dintre Chișinău și Tiraspol continuă și în domeniul educației și științei, relevă Info-Prim Neo.

Grupul de lucru condus de viceministrul Educației Loretta Handrabura se va întâlni, în zilele următoare, la Tiraspol cu specialiștii din așa-zisa republică transnistreană, în vederea organizării unui seminar cu privire la obiectivele și avantajele Procesului de la Bologna.

Un alt grup de lucru urmează să se ocupe de dezvoltarea infrastructurii căilor ferate. „În viitor comisia de lucru trebuie să hotărască mai departe problema producţiei vamale, să putem deschide mişcarea pe căile ferate. În privinţa transporturilor auto, sunt un şir de probleme care le-am început şi trebuie să le continuăm", a spus Valeriu Ciubuc, șeful echipei de experți, pentru sursa citată.

Aceste grupuri de lucru au fost inițiate în 2008 prin intermediul misiunii OSCE și vizează soluționarea problemelor practice din viața de zi cu zi a oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite