Într-o lună, toate trenurile care circulă pe rutele interne din Republica Moldova vor avea Internet Wi-Fi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima garnitură care a fost deja conectată la Internet este cea de pe linia Chișinău - Ocnița. Oficialii CFM au anunțat că vor să instaleze și camere video în locomotive, în vederea monitorizării traficului feroviar.

Trenurile moldovenești care circulă pe rutele interne urmează să fie prevăzute cu sisteme Wi-Fi, relevă Publika.md. Conform directorului Întreprinderii Calea Ferată a Moldovei, Vitalie Strună, în decurs de o lună, toate garniturile aflate în exploatarea CFM vor fi conectate la Internet.

Primele vagoane prevăzute deja cu Internet Wi-Fi sunt cele care circulă pe ruta Chișinău - Ocnița.

Republica Moldova renunţă la intenţia de a construi cale ferată cu ecartament european

Totodată, șeful CFM a mai anunțat faptul că locomotivele vor fi echipate și cu camere video, în vederea monitorizării traficului feroviar.

Amintim pe această cale că, în urma unui audit făcut pentru anii 2009-2010, Curtea de Conturi au descoperit contracte dubioase. Astfel, doar dintr-o singură tranzacție din contul bancar al CFM au fost sustrase 2,2 milioane de lei moldovenești (circa 147.000 de euro).

FRAUDE Vezi câte milioane de euro au fost furate de la Căile Ferate

(VIDEO) FEROVIAR Un angajat al Căilor Ferate a încercat să fure aproape 200 litri de motorină

Pe de altă parte, în aceeași perioadă oficialii de la Căile Ferate Moldovenești au mai procurat utilaje și piese de schimb în valoare de 3,27 milioane de euro, justificând doar a cincea parte din cheltuieli.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite