Intoxicațiile alcoolice, accidentele rutiere și violența domestică le-au dat de cap medicilor de la Urgență, de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă numărul victimelor a fost mai mic decât anul trecut, medicii de la Urgență spun că lipsa cazurilor de agresiune în public de la începutul noului an a fost compensată de violența domestică.

Medicii de la Urgență au avut parte de mai puține intervenții acum, de Anul Nou, decât la începutul lui 2011. Astfel, de pe 30 decembrie până ieri au fost internați patru oameni cu intoxicații alcoolice, doi oameni cu multiple traumatisme survenite de pe urma violenței domestice și șase oameni răniți în accidente rutiere.

Primul pacient cu răni cauzate de pe urma violenței fizice a fost adus sâmbătă, la prânz, de pe strada Petrodava. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a fost lovit cu un cuțit de către tatăl său, în zona abdominală.

Cealaltă victimă a fost adusă la ora 6.49 dimineața, imediat după noaptea de Revelion, de pe strada Andrei Doga. Tânărul de 19 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru o plagă de cuțit la umărul stâng și una în palmă.

Un bărbat de 40 de ani, necunoscut, a fost găsit pe străzile din Chișinău, decedat din cauza hipotermiei.

„Am avut mai puține cazuri de agresiune, decât anul trecut, la cumpăna dintre ani. O premieră e faptul că n-am avut deloc cazuri de agresiune petrecute în public", spune Petru Craveț, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgență din Capitală.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite