Interzis cu mașina la Cimitirul „Sfântul Lazăr”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei zile până la Paştile Blajinilor - pe 19, 20 şi 21 aprilie - în Cimitirul „Sfântul Lazăr" din Capitală nu se va putea intra cu maşina. Oamenii vor putea merge la morminte doar pe jos, a anunţat directorul Combinatului servicii funerare municipale, Vadim Cojuşneanu.

„Multe maşini sunt parcate pe teritoriul cimitirului şi nu putem face curat. Li se va permite să treacă cu maşina doar invalizilor", a declarat Cojuşneanu.

Dorin Chirtoacă a sugerat ca de Blajini cei care vor uita la ce-au venit să fie rugaţi să plece din cimitir. „Începem cu pomenirea, dar după amiază se uită de pomenire şi se trece la o ţuică de petrecere. Acest lucru nu cred că se înscrie în sărbătoarea de Blajini, când mergem să-i cinstim pe cei morţi. Poate să-i rugaţi să se rotunjească, aşa frumos, să continue distracţia în altă parte", a spus primarul.

Şeful poliţiei municipale, Silviu Muşuc, a declarat că tradiţional de Blajini circulaţia cu transportul privat pe teritoriul cimitirului va fi interzisă. Oamenii vor putea intra doar cu microbuzele şi autobuzele, în baza unui permis special obţinut de la poliţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite