Îngrijoraţi de declaraţiile liberalului Ghimpu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe ONG-uri au solicitat clasei politice din Republica Moldova să se abţină de la nominalizări în Procuratură pe criterii politice şi să modifice cât mai rapid procedura de numire şi de destituire a procurorului general.

Asta după ce liberalul Mihai Ghimpu şi-a exprimat dorinţa de a obţine funcţia de procuror general, pentru că ar fi renunţat la funcţii ce reveneau PL-ului potrivit angajamentelor politice.

„Potrivit Constituţiei şi legii, Procuratura trebuie să fie independentă de Executiv şi Legislativ. Totuşi, în Republica Moldova Procuratura a fost şi încă este acuzată de manifestarea unei atenţii excesive faţă de realităţile politice, iar această percepţie se datorează, într-o mare măsură, modului de alegere a procurorului general al Republicii Moldova", se arată în apelul ONG-urilor.

Apelul a fost semnat de Ambasada Drepturilor Omului, Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT, Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, Asociaţia Promo-LEX, Centrul de Resurse Juridice din Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite