Inghesuiţi şi hrăniţi cu „Mivina“ la tabără

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabăra este amplasată într-un peisaj de vis
Tabăra este amplasată într-un peisaj de vis

Neregulile în taberele de odihnă pentru copii se ţin lanţ şi au fost depistate chiar şi pe ultima sută de metri a verii.

Specialiştii de la Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP) au găsit probleme în taberele de odihnă pentru copii „Ghiocel" din raionul Căuşeni şi „Dumbrava" din raionul Ştefan Vodă. Aflaţi în vacanţa sponsorizată de părinţi, copiii erau hrăniţi cu paste de preparare rapidă, înghesuiţi în dormitoare, iar vesela era nemarcată.

Se foloseau semipreparate
interzise în alimentaţia copiilor

„Multe tabere şi-au încheiat activitatea, dar noi continuăm să le verificăm pe cele în care mai sunt copii", ne-a spus Mariana Tutunaru, şefa Secţiei Sănătatea copiilor şi tinerilor din cadrul CNSP. La tabăra „Ghiocel", medicii igienişti au găsit semipreparate interzise copiilor. „Condimentele «Mivina», produse în Ucraina, erau introduse adăugător în alimentaţie. Ele sunt interzise în tabere, însă directorul bazei de odihnă s-a scuzat că n-a ştiut", a explicat Tutunaru.

De asemenea, la intrarea în sufragerie nu sunt suficiente lavoare, dormitoarele nu au noptiere, iar unele robinete din blocurile sanitare sunt defecte. Nici în tabăra „Dumbrava" vesela nu era marcată, iar în duşuri lipseau covoraşele din cauciuc. În plus, din trusele pentru asistenţa medicală de urgenţă lipseau multe preparate necesare. Potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică, directorii taberelor au primit amenzi de peste 200 de lei.
Acum trei săptămâni, 35 de copii s-au intoxicat cu produse alimentare la două tabere de la Vadul lui Vodă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite