Ziua Independenței, sărbătorită la București și Paris. Vezi GALERIILE FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce invitații Ambasadei Republicii Moldova la București au sărbătorit cu mesaje unioniste, moldovenii din Paris au dansat lângă Turnul Eiffel și au protestat împotriva agresiunii ruse.

Mai mulți bucureșteni au sărbătorit ieri Ziua Independenței la Ambasada Republicii Moldova din țara vecină. Petrecăreții au semnat o petiție care va fi depusă astăzi la Parlamentul României, prin care solicită declararea zilei de 27 august drept sărbătoare oficială, pe ambele maluri ale Prutului.

 

image
image
Ziua Independenței la Ambasada Republicii Moldova din București

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

La Paris, Ziua Independenței a fost marcată cu o horă, în apropierea Turnului Eiffel. Moldovenii adunați acolo au afișat pancarte pe care era scris „Non à l'agression russe en Moldavie" (trad.: „Nu agresiunii ruse în Republica Moldova") și „Russian Army Go Home!" („Armata rusă pleacă acasă!") și au transmis un mesaj către concetățenii din întreaga lume „noi suntem europeni, vrem să fim liberi, nu mai vrem să fim subjugați, și spunem nu ocupației rusești a părții de Est a Republicii Moldova". „Marcând Independența nu trebuie să uităm că avem probleme", susține unul dintre moldovenii din Paris. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Coordonator al Diasporei Republicii Moldova în Franța.

image
image
image

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite