Încă un judecător va fi cercetat penal în cazul atacurilor raider

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Superior al Magistraturii a admis ieri demersul Procurorului General, Valeriu Zubco, privind ridicarea imunităţii unui judecător al Judecătoriei raionului Râşcani.

Potrivit procurorilor, un cetăţean ucrainean, anunţat în căutare, în complicitate cu persoane cu funcţii de răspundere din Moldova, ar fi avut intenţia de a însuşi patrimoniul „MOLDASIG" SRL. Acesta s-a adresat la judecătorie cu cererea de chemare în judecată a două persoane decedate, privind încasarea datoriei şi cesiunea în drepturile procesuale, prezentând probe false în proces.

Oamenilor legii afirmă că magistratul de la Râşcani şi-a depăşit atribuţiile atunci când a pronunţat o hotărâre contrară legii prin care a dispus transmiterea şi înregistrarea în proprietatea acestuia cota-parte a asociaţilor în cuantum de 100% din capitalul social al „MOLDASIG" SRL.

De asemenea, judecătorul a admis şi acţiunea civilă a învinuitului, prin care acesta solicita încasarea din contul unuia dintre decedaţi a sumei date cu împrumut în valoare de 12.105.000 de euro.

Anterior, un alt judecător de la Curtea de Apel Bender şi-a pierdut imunitatea în cazul atacurilor raider.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite