Încă un dosar penal pe numele Iuliei Timoșenko

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Timoşenko, după ce şi-a auzit sentinţa FOTO: Reuters
Iulia Timoşenko, după ce şi-a auzit sentinţa FOTO: Reuters

Procuratura Generală a Ucrainei a redeschis un dosar penal, vechi de zece ani, în care Iulia Timoșenko este acuzată de furt din banii publici și evaziune fiscală.

Dosarul se referă la perioada în care Timoșenko conducea compania „Sistemele Energetice Unite ale Ucrainei", care în anii 90 livra gaz rusesc întreprinderilor ucrainene.

Procurorii o acuză că ar folosit o schemă financiară ilegală la plata gazului și a ascuns veniturile companiei sale offshore. Astfel, din bugetul statului ar fi dispărut circa 3,1 milioane de dolari, iar suma impozitelor neplătite se ridică la 2,5 milioane de dolari.

Prima dată acest dosar a fost deschis la începutul anului 2001, când Timoșenko a fost arestată. La sfârșitul lui martie, ea a fost eliberată, iar mai târziu dosarul a fost închis.

Acum două săptămâni, Iulia Timoșenko, fostul premier ucrainean, a fost condamnată la șapte ani de închisoare pentru că și-ar fi depășit atribuțiile semnând contractul de import a gazelor din Rusia. Ea a fost obligată să achite și daune de circa 200 de milioane de dolari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite