Înainte de vizita la Chișinău, Patriarhul Kiril lansează o carte în „limba moldovenească“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartea a fost lansată în ajunul vizitei Patriarhului Kiril în Moldova
Cartea a fost lansată în ajunul vizitei Patriarhului Kiril în Moldova

După ce a lansat o versiune în „limba moldovenească" a paginii sale de pe Internet, Patriarhia de la Moscova a scos de sub tipar și o carte cu predicile rostite de Patriarhul rus Kiril, traduse special pentru credincioșii din Moldova.

Intitulată „Noi suntem un singur popor în fața lui Dumnezeu", lucrarea conține predicile din 2010 și este publicată în limba română, cu caractere latine, deși este anunțată ca fiind în „moldovenească". Volumul a fost pregătit pentru vizita Preafericitului în Moldova, care va avea loc la sfârșitul săptămânii.

În prefața cărții, Patriarhul scrie: „Atunci cînd ne rugăm împreună cu fraţii şi cu surorile din Moldova, nu simţim nici o diferenţă - suntem un sungur popor înaintea lui Dumnezeu. Caracterul comun al valorilor, caracterul comun al orientării duhovniceşti formează unitatea noastră duhovnicească comună, care e mai presus decât toate hotarele politice. Ne rugăm astăzi pentru Moldova, pentru prosperitatea poporului moldav, pentru ca orinetarea politică a Moldovei să contribuie la păstrarea unităţii Sfintei Rusii".

Titlul cărţii nu este ales întâmplător, spune și Mitropolitul Moldovei Vladimir. „Din punct de vedere istoric, timp de mii de ani, poporul moldovenesc şi cel rus au fost legate între ele prin nişte legături duhovniceşti de nedezlegat. Spaţiul în care au trăit ambele popoare erau numite din vechime - Sfânta Rusie. Dincolo de ultimele schimbări geopilitice şi agitaţii ale lumii înconjurătoare, moldovenii întotdeauna s-au considerat a fi o parte a lumii ortodoxe", afirmă Înalt Prea Sfințitul.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu Departamentul pentru Relaţii Externe al Bisericii Orotodoxe din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite