Ilie Cazac a fost filmat de autorităţile separatiste în timp ce-i cerea lui Smirnov graţiere pentru a treia oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Cazac, tânărul de 24 de ani condamnat pentru „spionaj și înaltă trădare" în Transnistria, i-a expediat pe 19 septembrie cea de-a treia scrisoare de graţiere liderului de la Tiraspol, Igor Smirnov.

„Au venit angajaţi ai ministerului justiţiei transnistrean şi i-au propus fiului meu să ceară din nou graţiere. A fost filmat în timp ce scria. Din câte cunosc, nu şi-a recunoscut vina nici de această dată", ne-a spus Stela Surchicean, mama deținutului.


Femeia susţine că fiul ei a încercat să afle de la oficialii separatişti când va primi un răspuns, dar fără sorţi de izbândă.
„Ilie speră, dar nu crede că va fi eliberat în curând. Nici eu nu-mi fac mari speranțe, ştiu că mai am de aşteptat. Nu fac decât să se joace cu noi", a mărturisit ea.


Şi rudele lui Ilie au cerut ca tânărul să fie graţiat. Bunicii lui au trimis o scrisoare liderului separatist, în care îl roagă să le elibereze nepotul pentru ca „să-şi trăiască liniştit bătrâneţile".


În luna august, deţinutul i-a scris de două ori „cetăţeanului Smirnov" că speră la bunăvoința acestuia și a cerut să fie eliberat, deși nu și-a recunoscut vina. Demersurile au fost respinse pentru că nu erau scrise corect, cu formula uzuală „domnului președinte".
Angajat al Inspectoratului Fiscal din Bender, Ilie Cazac a fost condamnat, la începutul anului, la 14 ani de închisoare. El a fost arestat în martie 2010 de către reprezentanţii aşa-zisului minister al securităţii de la Tiraspol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite