Igor Boțan: „Mihai Ghimpu a reuşit să obţină ca simbolurile comuniştilor să nu le amintească cetăţenilor de perioada când un partid comunist era la putere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Mihai Ghimpu este unul din autorii iniţiativei
Deputatul Mihai Ghimpu este unul din autorii iniţiativei

Analistul politic a precizat că pentru liberali, interzicerea „secerei și ciocanului“ este o mare victorie politică. Dacă nu reușește să-și păstreze dreptul pe cale legală, Partidul Comunist va găsi alte simboluri, dar va face pe victima.

Comuniștii contestă la Curtea Constituțională interdicția de ieri privind folosirea în scopuri politice a simbolului cu „secera și ciocanul", relevă Info Prim-Neo.

„Mihai Ghimpu a reuşit să obţină ca simbolurile comuniştilor să nu le amintească cetăţenilor de perioada când un partid comunist era la putere. Această decizie este ceea ce promovează domnul Ghimpu de mai demult. El a exercitat anumite presiuni asupra colegilor, a renunţat la cerinţele pentru funcţii, dar este ciudată decizia celorlalţi colegi din Alianţa pentru Integrare Europeană, care au preferat să voteze cu hurta şi s-au eschivat de la votul personal", precizează directorul Asociației pentru Democrație Participativă (ADEPT), analistul politic Igor Boțan, pentru sursa citată.

El mai adaugă faptul că, dacă nu reușește să-și păstreze dreptul pe cale legală, Partidul Comunist va găsi alte simboluri, dar va face pe victima. Totodată, Boțan mai spune că prin interzicerea simbolurilor comuniste și condamnarea regimului totalitar, Partidul Liberal a înregistrat un câștig important, pe linie politică.

„PL, prin impunerea colegilor să voteze această decizie, a mai obţinut un lucru - visul lui Dodon de reformatare nu mai este realizabil, deoarece cei care au votat cu PL nu mai pot face manevre de apropiere de PCRM şi fac parte din blocul anticomunist", a mai reitarat directorul ADEPT.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite