„Ianuarie sângeros” la Tiraspol, aşa a fost supranumită prima lună a anului în regiunea separatistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

REVISTA PRESEI Numărul mare de omucideri a înspăimântat populaţia din Transnistria, autorităţile locale însă spun că nu este ceva extraordinar

Şapte omucideri, una mai groaznică decât alta ia făcut pe locuitorii din stânga Nistrului să creadă că de vină este amnistia efectuată de liderul de la Tiraspol Igor Smirnov în urma căreia circa 570 de condamnaţi urmau să fie eliberaţi.
Potrivit reprezentanţilor forţelor de ordine şi procuraturii citate de postul de televiziune din regiune, la mijloc nu este de vină amnistia, iar statisticile nu arată o creştere explozivă a ratei omuciderilor.

1,2 miliarde de dolari,
valoarea evaziunii fiscale din Moldova

Despre plaga evaziunii fiscale prin firme offshore, anunţă Europa Liberă, care îl citează pe economistul Iurie Gotișan
Astfel Iurie Gotișan susţine că "Statistica oficială estimează valoarea evaziunii fiscale la pînă 20 la sută din Produsul Intern Brut", în acest caz valoarea monetară a evaziunii fiscale din Moldova ar fi de 1,2 miliarde de dolari

Comuniştii acuză
Curtea Constituţională de laşitate

"Curtea Constituţională a dat dovadă de laşitate!". Declaraţia a fost făcută de către deputatul PCRM, Sergiu Sârbu, la emisiunea "Fabrika" de la Publika TV.
Sergiu Sârbu consideră că decizia CC, cu referire la data alegerii şefului statului, e posibil să fie influenţată politic. "Cererea PCRM a fost depusă pentru a fi examinată în fond şi pentru a se oferi o soluţie. Curtea Constituţională se obliga să o ofere, dar aceasta "a aruncat mingea" în Parlament, a sistat procesul şi în aşa mod aprofundează criza politică. Judecătorul Curţii Constituţionale, Victor Puşcaş, afirmă însă că decizia pe care a anunţat-o instanţa nu cade sub incidenţa art.90 din Constituţia RM, care se referă la vacanţa funcţiei de preşedinte. "Curtea a

"VIP Magazin" ameninţă
Centrul „Politicon" cu judecata

Redacţia revistei „VIP Magazin" ar putea acţiona în instanţa de judecată Centrul „Politicon" din Chişinău pentru „furt intelectual", comunică portalul Hotnews.md.
Directoarea „VIP Magazin", Rodica Ciorănică, acuză Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică „Politicon" de furt intelectual, făcând public topul „50 cei mai influenţi politicieni". „Este cel mai proaspăt furt de produs intelectual din media şi poate fi calificat ca furt al brandului „50 cei mai influenţi moldoveni", catalogul anual pe care „VIP Magazin" îl editează şi-l promovează de şase ani", susţine Rodica Ciorănică.
Rodica Ciorănică susţine că revista „VIP magazin" a investit, timp de şase ani, în brandul „50 cei mai influenţi moldoveni" suma de peste 300 mii de euro.

În replică directorul Centrului „Politicon", Anatol Ţăranu, spune că pretenţiile revistei „VIP Magazin" nu sunt justificate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite