ÎPS Vladimir s-a plâns ambasadorului William Moser de legea antidiscriminare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înaltul oficial al Mitropoliei Moldovei i-a expus șefului misiunii diplomatice a SUA la Chișinău motivele pentru care consideră inoportun acest proiect de lege si s-a arătat interesat de proiectele Guvernului SUA față de instituțiile religioase.

Legea antidiscriminare și, implicit, libertatea de credință a cetățenilor moldoveni, l-au pus pe jar pe Mitropolitului Moldovei, ÎPS Vladimir, care s-a văicărit ambasadorului SUA la Chișinău, William Moser, de faptul că autoritățile Republicii Moldova vor să adopte legea antidiscriminare, relevă Publika.md.

Înaltul prelat al Mitropoliei Moldovei i-a relatat diplomatului american poziția bisericii ortodoxe ruse în legătură cu acest proiect de lege.

În același context, înaltul cleric s-a arătat interesat de programele de asistență pe care misiunea diplomatică americană le oferă instituțiilor religioase.

Anul trecut, mai mulți tineri au făcut scandal în fața Ministerului Justiției și a Guvernului, vociferând împotriva musulmanilor din Republica Moldova și, implicit, împotriva legii antidiscriminare.

CHIŞINĂU: Conflict religios între ortodocși și musulmani. Mitropolitul vede înregistrarea ligii islamice ca pe o înjosire a enoriașilor lui

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite