„Hai, Moldova!“ la curăţenie de Ziua Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, au ieșit la curăţenie 100.000 de oameni și au adunat 7.000 de tone de gunoi
Anul trecut, au ieșit la curăţenie 100.000 de oameni și au adunat 7.000 de tone de gunoi

Pe 12 mai, toată lumea iese la curăţenie. Apelul a fost lansat de membrii echipei „Hai, Moldova!", dar şi de reprezentanţi ai Ambasadei Americii, Ministerului Mediului, Mişcării Ecologiste și ONG-urilor care s-au alăturat acţiunii.

În acest an, „Hai, Moldova!" a decis să scoată lumea la curăţenia generală când la Chișinău va fi marcată Ziua Europei. Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE în Moldova, a declarat că starea mediului înconjurător este priroritară pentru Uniunea Europeană. „Volumul deşeurilor emise în lume este enorm. Orice acţiune care ne ajută să rezolvăm această problemă este binevenită. Voi ajuta şi eu personal la curăţenie", a spus oficialul european.

Radu Bajureanu, viceministrul Mediului, i-a îndemnat pe toţi locuitorii Republicii Moldova să pună mâna pe greble și mături şi a promis că va mobiliza toţi angajaţii instituţiei. „Noi nu vom aştepta ziua de 12 mai ca să intervenim. Vom face curăţenie şi până atunci", a dat asigurări funcţionarul.

Fii coordonator

Echipa „Hai, Moldova!" caută coordonatori regionali. „Dacă ai observat că e murdar la tine în localitate, oamenii sunt indiferenți și își lasă gunoiul în parc sau îl duc în pădure, ia atitudine și înscrie-te în echipa noastră", este îndemnul iniţiatorilor proiectului. Doritorii se pot înscrie pe site-ul hai.md.
Această acţiune este susţinută de 100 de ţări. Anul trecut, mișcarea a scos la măturat circa 100.000 de voluntari, care au adunat 7.000 de tone de gunoi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite