Guvernul elimină distanțele minime dintre farmacii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prevederea de menținere a unei distanțe de 250 de metri dintre două puncte farmaceutice, așa cum apare în legea veche de acum 19 ani, a fost eliminată astăzi de Executiv, pentru a atrage mai multe investiții private în acest domeniu.

Proprietarii de farmacii nu vor mai fi obligați să mențină o distanță minimă de 250 de metri între apotecile lor și cele ale concurenților de pe această piață. Prevederea în cauză primit astăzi aviz favorabil din partea Guvernului, în urma unei solicitări venite din partea Ministerului Sănătății.

„În prezent Camera de licențiere se află în incapacitate de a gestiona solicitările venite din partea farmaciștilor. Prin excluderea acestor restricții vreom să atragem mai multe resurse private pe piața farmaceutică. Mai departe vor fi respectate toate regulile de autorizare a farmaciilor, dar nu se iau în calcul distanțele dintre ele", a precizat ministrul Sănătății Andrei Usatâi.

Până în prezent, farmaciile funcționează după prevederile legii 1456-XII din mai 1993, cu privire la activitatea farmaceutică, prin care apotecile trebuie să fie amplasate la o distanţă de cel puţin 250 de metri una de cealaltă şi la o distanţă de cel puţin 500 de metri de la o farmacie existentă cu funcţie de preparare a medicamentelor extemporale.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite