Greva șoferilor de maxi-taxi se amână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportatorii privaţi cer în continuare majorarea tarifului pentru călătorie
Transportatorii privaţi cer în continuare majorarea tarifului pentru călătorie

Transportatorii privaţi din municipiul Chişinău au renunţat la protestele de astăzi, nu și la majorarea călătoriei de la trei la cinci lei.

Ei au decis să iasă la serviciu, ca să nu le strice copiilor prima zi de şcoală. Transportatorii spun însă că nu renunţă la ideea de proteste, ci doar o amână. Dacă autorităţile publice locale nu vor decide urgent să majoreze preţul unui bilet de călătorie în maxi-taxi, ei spun că vor fi nevoiţi să-şi sisteze activitatea. Pe culoarele Primăriei se discută că unele firme care deţin rute importante au scris deja cereri de renunţare la afaceri şi că doar aşteaptă puţin poate va fi aprobat noul tarif.

„Lumea fierbe, dar i-am rugat pe toţi să nu întreprindă nimic, deocamdată. Astăzi vom avea o întâlnire cu primarul Dorin Chirtoacă. Nu e exclus ca până la sfârşitul săptămânii să aibă loc o şedinţă a Consiliului Municipal Chişinău şi să se decidă soarta de mai departe a transportatorilor", a menţionat Ion Mămăligă, preşedintele Asociaţiei Transportatorilor Privaţi. Afanasie Smochin, administrator a mai multor rute de maxi-taxi din Capitală, susţine că „tariful nu poate să depindă de interesul politic al consilierilor". „Dacă situaţia nu se va schimba o să renunţe oamenii. Suntem vânaţi de Poliţie, Inspectoratul fiscal, ne amendează ilegal", adaugă acesta.

Chiril Musteaţă, şofer pe ruta 140, s-a plâns că în ultimul timp de orice s-ar întâmpla în oraş sunt de vină şoferii de pe microbuze. „Unde e locul nostru de staţionare sunt parcate maşini, iar pasagerii sunt obişnuiţi să-i ducem până unde doresc şi nicidecum nu se învaţă să ne aştepte în locurile autorizate", a spus acesta. Transportatorii privaţi cer majorarea de mai multe luni. Ei au expediat, la sfârşitul lui august, o scrisoare Consiliului Municipal Chişinău în care îi avertizează pe aleşi că dacă nu vor majora în regim de urgenţă tariful pentru călătoria cu maxi-taxi, vor fi nevoiţi să-şi sisteze activitatea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite