Grand prix-ul „Faces of Friends“ de la Cahul a rămas acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După două zile de muzică, mult așteptatul Festival Internațional de la Cahul a luat sfârșit, fericindu-i pe băieții de la M-STUDIO cu marele premiu. Artiștii au mărturisit că a fost o surpriză frumoasă pentru ei, dar că s-au pregătit serios pentru concurs, fiind hotărâţi să fie cei mai buni.

I-am putut admira pe scena de la Eurovizionul local cu piesa „Night Reflection", iar, recent, s-au întors de la Festivalul „George Grigoriu" de la Brăila cu un grand-prix. De numai jumătate de an în această componenţă, patru dintre cei cinci membri ai trupei fac parte din renumitul ansamblu de instrumentişti Concertino.

Boysband-ul a uimit juriul, format din profesionişti din mai multe ţări, spre încântarea sutelor de fani, care i-au aplaudat prelung. „Am interpretat o piesă din repertoriul lui George Grigoriu şi o a doua scrisă de noi. «Străzi în culori» a prins imediat la public, fiind o piesă ritmată şi veselă. Am luat numai note de zece, dar pentru asta ne-am pregătit serios", a spus Vitalie Negruţă, vocalistul formaţiei, recunoscând că au avut concurenţi de temut.

PREMIILE DOI ŞI TREI, TOT LA AI NOŞTRI

Locul I a fost împărţit de moldovenii Nicoleta Nuca şi Artiom Demişev. Tânăra solistă şi-a câştigat premiul interpretând piesa compozitorului Viorel Gavrila, „Pedepseşte-mă", dar şi o superbă baladă italiană. Fericită peste margini, artista a mărturisit că îşi ia acum o vacanţă, până la sfârşitul verii. Şi locul II a rămas acasă, în palmaresul interpreţilor Eugen Adrianov şi Diana Staver, iar premiul III a mers la nigerianul Tenny Omede şi la moldoveanca Felicia Dunaf.

image

Foto: Sute de tineri s-au distrat în Piaţa Independenţei din Cahul

Aflat la cea de-a 15-a ediţie, „Faces of Friends" a ajuns astăzi unul dintre cele mai mari spectacole culturale autohtone. În afară de concursul tinerilor artişti, festivalul a adunat pe scena de la Cahul oaspeţi de onoare din mai multe ţări, care au „adoptat" o limbă universală la cheful cu bere şi frigărui, îndată după partea festivă. Printre invitaţii din acest an s-au numărat numără Dominik Joker, ex-participant al reality show-ului „Fabrica de Staruri" din Rusia, Harley Blues Band, rockerii trecuţi de 40 de ani din Belgia, sicilianul Daniele Guastella, precum şi numeroşi artişti autohtoni.

"Am fost un pic surprinși, dar și ne-am pregătit
serios pentru această evoluție.

Vitalie Negruţă, Solist M-STUDIO

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite