Ghimpu face dezvăluiri: „Eu am cerut statului român manuale de istorie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întors din vacanță, liderul Partidului Liberal a mărturisit că el este cel care a trimis o scrisoare Guvernului de la București cu solicitarea să ajute la editarea manualelor de Istorie a Românilor.

Mihai Ghimpu crede că disciplina este absolut necesară pentru copii din ziua de azi.

„Dacă am fi trăit în ultimii 50-70 de ani în baza valorilor și istoriei naționale, valorilor democratice și libertății poate era de ajuns p singură disciplină Istoria, care să includă și Istoria Românilor. Dar noi am trăit în regimul sovietic totalitar, unde ne-a fost ștearsă conștiința națională", a declarat fostul președinte interimar.
Totuși, el și-a exprimat speranța că elevii vor învăța istoria strămoșilor măcar în proporția în care ea se regăsește în programa școlară.

Guvernul de la București a editat 450.000 de manuale de Istorie a Românilor, însă Ministerul Educației a decis că elevii noștri vor studia un singur obiect Istoria, care va include atât istoria universală, cât și cea a românilor. Președintele României Traian Băsescu s-a declarat dezamăgit de decizia autorităților de la Chișinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite